Internet of Things & The Things network

KITT Lab Special
Internet of Things & The Things network
Donderdag 31 maart 2016
19.30 uur tot 22.00 uur
Al jaren wordt er gesproken over het Internet of Things. Het concept dat allerlei “dingen” in je omgeving direct aan het het internet gekoppeld kunnen worden. Je koelkast die vertelt dat de melk op is, je fiets alarmeert dat hij niet meer is waar je hem had geparkeerd...
Lange tijd was de koppeling aan het internet een lastige en relatief kostbare zaak. Daar komt nu verandering in dankzij innovatieve radiotechnologie. Met een moduletje van ca 10 Euro kan jouw toepassing verbinding leggen met een gateway binnen een straal van ca 5 km. In een razend tempo ontvouwt zich nu The Things Network een opensource netwerk van Gateways waarmee stad en land wordt ontsloten.
KITT Lab nodigt belangstellenden en reeds actieve deelnemers uit om ervaringen uit te wisselen over LoRa, LoRa WAN en The Things network op de KITT Lab special.
Programma:
19.30      Inloop
19.45      Introductie  Andries Lohmeijer
19.50      LoRa en LoRaWAN  Mathijs van den Berg
Mathijs geeft een introductie in de techniek achter LoRa en waarom het zo'n elegant en schaalbaar systeem is.
20.30      LoRa in de praktijk  Mark Rikkert
Mark ontwikkelt een applicatie om de drachtige paarden op stal te monitoren om tijdig assistentie te kunnen verlenen.
20.50      Pauze
21.00      Uitwisselen ervaring met LoRa en tijd voor demonstraties
22.00      Afsluiting

KITT Lab

De Sprekers:

Mathijs van den Berg en Mark Rikkert beide werkzaam bij KITT Engineering en beide profesioneel en hobbymatig bezig met electronica, software en op IOT terein bezig met wireless netwerken en leuke, praktische toepassingen hierin.